Lees Nu

Een Blog Bericht

Introdans MODERNlive

Het voelt best bijzonder als je met een handjevol genodigden in Schouwburg Arnhem bij de generale repetitie van Introdans MODERNlive mag zijn.

Als je dan ook nog mag fotograferen begrijp je wel dat ik niet lui achterover, maar op het puntje van mijn pluche stoel zat. Dicht op het podium en vrijzicht, beter kan niet. Een standaard zoomobjectief zou kunnen, maar ik kies voor een 70-200 en een 300mm.

Introdans MODERNlive Canto Ostinato

Canto Ostinato (choreografie Lucinda Childs)

 

Nou heb ik al best wat dans acts gefotografeerd en was ik al bekend met Introdans, maar als je dan door je zoeker zit te kijken voelt dit wel even anders. Er zit vrijwel geen moment van rust in de voorstelling en de bewegingen van de dansers laten duidelijk zien dat dit een voorstelling van wereldniveau is.

Marc Beaugendre Kim van der Put Introdans MODERNlive Canto Ostinato

Marc Beaugendre & Kim van der Put, Canto Ostinato (choreografie Lucinda Childs)

 

Choreografie en Muziek

MODERNlive bestaat voor de pauze uit 3 stukken: Canto Ostinato (choreografie: Lucinda Childs), l’un différent (choreografie: Laurent Drousie) en Pockets to Unfold (choreografie: Jorge Pérez Martinez).

Introdans MODERNlive l'un différent

Nienke Wind, l’un différent (choreografie Laurent Drousie)

 

Na de pauze is het tijd voor de Introdans klassieker De dood en het meisje, dat met de choreografie van Ed Wubbe 25 jaar na de wereldpremière nog altijd staat als een huis.

Nienke Wind Yulanne de Groot Introdans MODERNlive De dood en het meisje

Nienke Wind & Yulanne de Groot, De dood en het meisje (choreografie Ed Wubbe)

 

De muziek van MODERNlive is van Bach, Mozart, Ravel en Schubert, uitgevoerd door het Van Dingstee Kwartet en musici van Het Gelders Orkest. De intrigerende muziek bij Canto Ostinato is uiteraard Canto Ostinato van de Nederlandse componist Simeon ten Holt.

Bij jou in de buurt

De tournee van MODERNlive gaat na de première in Arnhem het hele land door. De 34ste en laatste voorstelling is op 22 mei in de Stadsschouwburg in Nijmegen.

Dans je zelf, of houd je van dans? Dan raad ik je aan om te gaan kijken als ze bij je in de buurt zijn. Ook als je niet direct een dansliefhebber bent is een voorstelling zoals MODERNlive alles behalve saai en oubollig. Een avondje uit op hoog niveau, waar je vast geen spijt van krijgt.

Introdans MODERNlive Pockets to Unfold

Pockets to Unfold (choreografie Jorge Pérez Martínez)

 

Laat wel je camera thuis en zet je smartphone uit, want beeld- en/of geluidsopnames maken is niet toegestaan…

Portfolio

Nog even over de foto’s. Ik ben best tevreden, er zitten een paar portfolio waardige plaatjes bij.

Bij een aantal scènes staan er best veel dansers op het podium, waardoor het lastig is om een mooie cleane achtergrond te krijgen. Een lange telelens met volle opening creëert dan net even wat rust in de foto, maar is lastig te kaderen met al die snelle bewegingen. Het podiumlicht is soms summier. Dat geeft bij bepaalde scènes een fraai effect als je in de zaal zit, maar voor een foto best lastig.

Introdans MODERNlive Pockets to Unfold

Brooke Newman & Marc Beaugendre, Pockets to Unfold (choreografie Jorge Pérez Martínez)

 

Ik kijk alvast uit naar FEEST, de volgende Introdans voorstelling. Dan ben ik er weer, met camera.

Wil je meer foto’s van Introdans MODERNlive zien, kijk dan de hele serie.

Han Balk Profiel fotoHan Balk | Fotografie | Windows | Blog | Security | old skool Bragg-watcher | Webdesign | Canon | Getrouwd | WordPress | Lightroom | Fuji | Vader van Iris | Social media | Internet en Meer...

“You don’t take a photograph, you make it.”

Ansel Adams