Lees Nu

Bio

Han Balk Profiel fotoEen klein stukje info over Han Balk. Nadat ik in de jaren ’90 als fotograaf hoofdzakelijk mountainbike wedstrijden (waaronder vele World Cups, EK’s en WK’s) heb gevolgd, hing ik mijn camera’s aan de wilgen. Maar ook bij mij kruipt het bloed waar het niet gaan kan en ik heb de fotografie langzamerhand toch weer opgepakt.

Omdat de digitale revolutie in de fotografie aan mij voorbij was gegaan ben ik de Vakopleiding Fotografie aan de Fotovakschool gaan volgen. Tijdens deze opleiding ben ik uit mijn comfort zone gekropen en heb ik kennisgemaakt met verschillende vormen van fotografie. Hierbij gaat mijn voorkeur naar het fotograferen van mensen, zowel op locatie als in de studio. Ik werk aan een aantal langlopende (zwart-wit) projecten, waarbij juist geen mensen in beeld komen en daarnaast fotografeer ik diverse dans- en sportevenementen, gewoon omdat ik het een leuke afwisseling vind.

Naast fotografie werk ik aan de beveiliging en beschikbaarheid van Windows systemen. Blog regelmatig over fotografie, Lightroom, WordPress en de gevaren van het internet. Ben old skool Bragg-watcher, te volgen op social media,  getrouwd en vader van Iris.

Verwacht hier geen opsomming van mijn camera’s, objectieven, verlichting etc. In een aantal blog artikelen staan voor zover relevant, wat specificaties.

Op deze site zie je een overzicht van mijn opdrachten en vrije werk. Meestal probeer ik net even iets anders te maken dan de doorsnee fotograaf. Spreekt mijn werk je aan? Heb je zelf een idee of wil je samen met mij een idee uitwerken? Neem dan contact met mij op.

Adobe Certified Expert Photoshop Lightroom logo

“You don’t take a photograph, you make it.”

Ansel Adams