Lees Nu

Een Blog Bericht

AquaTech Monopod Soft wrap Review

Een monopod met supertele en een flinke camera op je schouder dragen is niet erg comfortabel. Moderne monopods hebben meestal wel iets van bescherming, maar echt comfortabel is ook dat niet. Op internet kwam ik een andere oplossing tegen. Tijd voor een korte AquaTech Monopod Soft wrap review.

Een eenbeenstatief met een flinke telelens en body draag je toch het handigste op de schouder. Mijn good-old, gemodificeerde (lees: ijzerzaag) Manfrotto 134B monopod heeft helemaal geen bescherming met als gevolg dat ik regelmatig met een zere schouder terug kwam. De monopod rust namelijk net tegen je sleutelbeen. In de winter, met een dikke jas aan nog te doen, maar ’s zomers of binnen met een t-shirt knelt een kleine 5 kilo al flink af.

Doe-het-zelf oplossing

Aquatech Monopod Soft wrap alternativeAls doe-het-zelf oplossing had ik er een stuk buisisolatie omheen gedaan en dit met duct tape vastgezet. De binnendiameter was net niet groot genoeg en hoe strak ik het tape ook vast maakte, hij bleef altijd een beetje glijden.  Een aardige oplossing maar het kon beter.

AquaTech Monopod Soft wrap

Onlangs vond ik op internet de AquaTech Monopod Soft wrap, een comfortabel ogend kussentje. Naast de monopod versie heeft AquaTech ook een Tripod Soft Wrap. Hiermee kan je twee van de drie poten van je statief inpakken om hem comfortabel over de schouder te leggen.

Aquatech Monopod Soft wrap boxDe eerste indruk is prima. De AquaTech Monopod Soft wrap wordt niet in zo’n smerig scherpe blisterverpakking of ander plastic geleverd maar zit in een kartonnen doosje.

De buitenkant is gemaakt van polyamide en voelt lekker zacht aan. De binnenkant is gemaakt van een rubberachtige neopreen om te voorkomen dat de Soft wrap om je monopod gaat glijden. De AquaTech Monopod Soft wrap is gevuld met 12 mm schuim. De AquaTech Tripod versie moet het doen met elk 6 mm.

De bevestiging is simpel en doeltreffend. Aquatech Monopod Soft wrap insideDrie grote stukken klittenband zorgen ervoor dat de Soft wrap stevig op zijn plaats blijft.

De 12 mm schuim in combinatie met de zachte, velours-achtige buitenkant is ruim voldoende en voelt vele malen beter dan mijn buisisolatie. De lengte van ruim 23 cm is meer dan voldoende en met zijn breedte van bijna 18 cm past hij moeiteloos om iedere monopod.

Goed zoeken of zelf importeren

AquaTech werd in Nederland door Transcontinenta vertegenwoordigd, maar het Australische merk lijkt momenteel zonder distributeur in de Benelux te zitten. Wil je een Monopod Soft wrap aanschaffen, dan zal je even goed moeten Googlen, Cameraland heeft e.e.a. op voorraad. Kom je er in Nederland niet uit. Een aantal buitenlandse online winkels rekent geen verzendkosten en met de huidige prijzen en regelgeving is de AquaTech Monopod Soft wrap ook buiten de EU vrij van invoer- en inklaringskosten. Invoercalculator geeft een goede indicatie of kijk op de site van de douane.

Aquatech Monopod Soft wrap

Conclusie

De AquaTech Monopod Soft wrap is een aanrader voor iedere sport- of natuurfotograaf die regelmatig een monopod met supertele en body op zijn of haar schouder draagt. Het comfort is vele malen beter dan soort gelijke exemplaren van Manfrotto, Gitzo of LensCoat.

Han Balk Profiel fotoHan Balk | Fotografie | Windows | Blog | Security | old skool Bragg-watcher | Webdesign | Canon | Getrouwd | WordPress | Lightroom | Fuji | Vader van Iris | Social media | Internet en Meer...

“You don’t take a photograph, you make it.”

Ansel Adams